BAKAT
Skrivet: ·
Gjorde dessa rutor kl 11 i morse. Kanske inte världens snyggaste, men mycket goda!! Det bästa var väl att jag gjorde dom glutenfria och smaken blev helt densamma. Böt bara ut mjölsorten. :-)
Här kommer receptet:
5 ägg
4 dl socker
3 tsk bakpulver
4 dl mjöl (jag använde glutenfri mjölmix)
2 msk kakao
180g smör
1½ dl vatten
Glasyr:
60g smör
1 pkt florsocker (500g)
4 msk starkt kaffe
1-2 msk kakao
Gör såhär:
Sätt ungen på 225 grader.
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao väl i en enskild bunke.
3. Sjud upp smöret och vattnet i en kastrull.
4. Blanda ner mjölblandningen i äggvispet.
5. Blanda till sist ner smörvattnet och rör om väl.
6. Häll smeten i en långpanna och grädda i ung i ca 15 min. (inget ska fasta på stickan om du testar med en sådan).
Ta ut kakan och låt svala helt.
Glasyren:
1. Rör smöret jämt så det blir klumpfritt.
2. Sikta i florsocker och kakao och rör i de kalla kaffet.
3. Rör till en jämn glasyr och bred över kakan. Strö över coccos och dela i rutor.
WOLA, Klart!