Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

BAKAT

Skrivet:    ·  
Gjorde dessa rutor kl 11 i morse. Kanske inte världens snyggaste, men mycket goda!! Det bästa var väl att jag gjorde dom glutenfria och smaken blev helt densamma. Böt bara ut mjölsorten. :-)
Här kommer receptet:
5 ägg
4 dl socker
3 tsk bakpulver
4 dl mjöl (jag använde glutenfri mjölmix)
2 msk kakao
180g smör
1½ dl vatten
 
Glasyr:
60g smör
1 pkt florsocker (500g)
4 msk starkt kaffe
1-2 msk kakao
 
Gör såhär:
Sätt ungen på 225 grader.
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao väl i en enskild bunke.
3. Sjud upp smöret och vattnet i en kastrull.
4. Blanda ner mjölblandningen i äggvispet.
5. Blanda till sist ner smörvattnet och rör om väl.
6. Häll smeten i en långpanna och grädda i ung i ca 15 min. (inget ska fasta på stickan om du testar med en sådan).
Ta ut kakan och låt svala helt.
 
Glasyren:
1. Rör smöret jämt så det blir klumpfritt.
2. Sikta i florsocker och kakao och rör i de kalla kaffet.
3. Rör till en jämn glasyr och bred över kakan. Strö över coccos och dela i rutor.
 
WOLA, Klart!
 
 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Malin Isaksson, 19, Piteå.

Hej på er och välkommen till min blogg. Jag är en tjej som är född och uppvuxen i Piteå. Här läser jag sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning media- och komunikation. Jag bor tillsammans med min pojkvän Mattias som jag träffade i Maj 2012 och vår jack russell terrier Alice i en tvåa i Piteå. Jag gillar glada människor, glutenfritt fika, inredning, djur och natur och att sy. )


Follow on Bloglovin







Design