min farsdagstårta
Ingredienser: Botten
150g smör
2 ägg
1,5dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100g mörk choklad
75g smör
Topping: Rivet apelsinskal, hackade nötter.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker. Tillsätt därefter kaffet.
3. Häll i mjöl, kakao och bakpulver.
4. Häll sedan i smöret.
5. Häll smeten i en smord form och grädda i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
6. Fudge Blanda i alla ingredienser förutom smöret.
7. Koka upp smeten till en blank, tjock smet. Häll därefter i smöret.
8. Häll nu fudgeblandningen över kakan. Låt kakan svalna.
9. Toppa chokladkakan med rivet apelsinskal och nötter alternativt mer choklad