glutenfri blåbärspaj
Skrivet: · Glutenfritt
Igår var jag och Matilda ute och plockade blåbär på gården. Av de bär vi fick ihop gjorde vi en jätte god blåbärs paj, glutenfri så att även jag kunde smaka. =) För er som vill använda gluten så går det bra att byta ut den glutenfria mixen till vetemjöl.
250g smör eller margarin
2 dl strösocker (+ 1/2 dl att strö över bären)
4 dl glutenfria havregryn
3 dl glutenfri ljus mjölmix
2 tsk bakpulver
Ca 6 dl blåbär
4-5 msk potatismjöl
Gör såhär: 1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Blanda ner 2 dl socker, havregryn, mjölmix och bakpulver.
2. Smörj en form och tryck ut 2/3 av degen i formen.
3. Fördela blåbären över pajdegen. Sockra och strö över potatismjöl för att undvika att pajen blir vattnig.
4. Smula över resterande pajdeg över blåbären.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Pajen kan verka lite lös när du tar ut den men den stå till sig snabbt när den svalnar.
Pajen blev supergod! Vi serverade den med vaniljglass, men inget slår ju vaniljvissp...