Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

glutenfri blåbärspaj

Skrivet:    ·  Glutenfritt
Igår var jag och Matilda ute och plockade blåbär på gården. Av de bär vi fick ihop gjorde vi en jätte god blåbärs paj, glutenfri så att även jag kunde smaka. =) För er som vill använda gluten så går det bra att byta ut den glutenfria mixen till vetemjöl.
 
250g smör eller margarin
2 dl strösocker (+ 1/2 dl att strö över bären)
4 dl glutenfria havregryn
3 dl glutenfri ljus mjölmix
2 tsk bakpulver
Ca 6 dl blåbär
4-5 msk potatismjöl
 
Gör såhär: 1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Blanda ner 2 dl socker, havregryn, mjölmix och bakpulver.
2. Smörj en form och tryck ut 2/3 av degen i formen.
 
3. Fördela blåbären över pajdegen. Sockra och strö över potatismjöl för att undvika att pajen blir vattnig.
 
4. Smula över resterande pajdeg över blåbären.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Pajen kan verka lite lös när du tar ut den men den stå till sig snabbt när den svalnar.
 
Pajen blev supergod! Vi serverade den med vaniljglass, men inget slår ju vaniljvissp... 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Malin Isaksson, 19, Piteå.

Hej på er och välkommen till min blogg. Jag är en tjej som är född och uppvuxen i Piteå. Här läser jag sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning media- och komunikation. Jag bor tillsammans med min pojkvän Mattias som jag träffade i Maj 2012 och vår jack russell terrier Alice i en tvåa i Piteå. Jag gillar glada människor, glutenfritt fika, inredning, djur och natur och att sy. )


Follow on Bloglovin







Design